Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Stefanov L$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
1.

Nikovska K. 
Influence of adding of laurel essential oil extracts on salad dressings properties [Електронний ресурс] / K. Nikovska, S. Stefanova, L. Stefanov, S. Damyanova, A. Stoyanova, O. Gubenia // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 3. - С. 433-442. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_3_4
Мета дослідження - характеристика ефірних олійних екстрактів із лаврового листа (Laurus nobilis L.) і розробка сенсорних профілів салатних заправок із цими екстрактами. У дослідженні використано лавровий лист (L. nobilis L.), що походить з Афонського півострова північної Греції, і відібраний в жовтні 2016 р. Салатні заправки, які належать до оліє-водяних емульсій, одержували додаванням екстрактів ефірних олій із сухого і вологого лаврового листа. У екстрактах виявлено 46 компонентів, які представляють приблизно 97 % від загального вмісту. Основними компонентами екстракту сухого листя є: 1,8-кінеол, <$E alpha>-терпінілацетат, карарен, <$E beta>-бісаболен і p-цимен; у вологому листі екстракту - 1,8-кінеол, <$E alpha>-терпенілацетат, карарен, <$E beta>-бісаболен, p-цимен і терпінен-4-ол. Обидва екстракти мають відмінність за вмістом ароматичних компонентів у порівнянні з тими, що отримувались з етанолом. Виявлено відмінності у складі ефірних олій, і це, можливо, було пов'язано з методом виробництва. У екстракті, отриманому з сухого листа, переважають монотерпенові кисневмісні похідні, секувітерпеневі вуглеводні, аліфатичні вуглеводні, ароматичні сполуки, монотерпенові вуглеводні, тритерпен, сесквитерпенові кисневмісні похідні, дитерпен та аліфатичні кисневмісні похідні. У екстракті, отриманому з вологого листа, переважають монотерпенові кисневмісні похідні, півкватерпінеглеводні, ароматичні сполуки, аліфатичні вуглеводні, монотерпенові вуглеводні, тритерпен, сесквитерпенові кисневмісні похідні, аліфатичні кисневмісні похідні та дитерпен. Заправки з вологого листа мали найбільш інтенсивний запах лаврового листа. Те саме спостерігалось, коли цей зразок також сприймався з найбільш інтенсивним смаком лаврового листа. Кислотний і солоний смак оцінено однаково для всіх трьох зразків. Екстракт олії, отриманий з вологого листа, був кращим. Між олійним екстрактом, отриманим із сухого листа, і контрольним зразком експерти не виявили переваги. Підвищену загальну оцінку отримано для салатної заправки з олійним екстрактом, отриманим із волого листа.
Попередній перегляд:   Завантажити - 533.601 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Stefanov L. 
Bilateral asymmetry of pedaling force at different levels of exercise intensity in cycle ergometer [Електронний ресурс] / L. Stefanov, I. Ivanov, D. Aleksieva // Pedagogy of Physical Culture and Sports. - 2020. - № 5. - С. 264-270. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PPMBE_2020_5_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 460.437 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Stefanov L. 
Determination of Anaerobic Threshold by a new approach through the incremental exercise using proportion in HR and Ve changes in rowers [Електронний ресурс] / L. Stefanov, S. Neykov // Pedagogy of Physical Culture and Sports. - 2021. - № 2. - С. 89-97. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PPMBE_2021_2_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 822.929 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Stefanov L. G. 
Comparison between determination of second anaerobic threshold by respiratory compensating point and X-method in rowers [Електронний ресурс] / L. G. Stefanov // Pedagogy of Physical Culture and Sports. - 2022. - № 2. - С. 101-110. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PPMBE_2022_2_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 742.551 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського